Andere informatie en diensten van de overheid : www.belgium.be federal logo

Aanpassing van verouderde gegevens in BE-Alert

Opstart van BE-Alert

In de periode 2015-2017 registreerden meer dan 100.000 mensen zich voor de opstartfase van BE-Alert. Zij gaven ons toen enkele gegevens door, zoals hun naam, adres en enkele contactgegevens. Onder meer door hun medewerking tijdens onze opstartfase, konden wij in juni 2017 BE-Alert succesvol lanceren: sinds die zomer is het aantal ingeschreven adressen gestegen tot al bijna een miljoen!

Sinds de opstartfase onderging BE-Alert al een hele reeks verbeteringen en wijzigingen. Ook de verzamelde gegevens werden daarbij uitgebreid. Zo kan je bijvoorbeeld nu ook je taalvoorkeur doorgeven en kan je aangeven of je ook berichten van algemeen nut wilt ontvangen.

Breng je gegevens up-to-date!

Door die wijzigingen, bestaat er nu een verschil tussen de gegevens van wie tijdens de opstartfase inschreef, en van wie zich later inschreef. Daarom lanceert Team BE-Alert in het najaar van 2020 een reeks communicatiecampagnes naar de ingeschrevenen uit de opstartfase, waarin zij gevraagd worden om zich opnieuw in te schrijven. Zo kunnen wij er immers voor zorgen dat de gegevens up-to-date zijn, en dat de gegevensbank van BE-Alert tegelijk in lijn gesteld wordt met de GDPR-wetgeving.

Door een account aan te maken op onze website www.be-alert.be, worden je gegevens in onze databank geactualiseerd. Je kan vanaf dan op elk moment beslissen of je deze gegevens wilt bewaren, wijzigen of verwijderen uit de databank.

We vragen om deze herinschrijving uit te voeren voor 30 januari 2021. Wie zich niet inschreef via www.be-alert.be zal vanaf die datum immers geen BE-Alert-berichten meer ontvangen.

Hoe schrijf ik me in?

Je kan een account aanmaken door te surfen naar www.be-alert.be en te klikken op de grote blauwe knop “Schrijf je in op BE-Alert”. Nadat je jouw gegevens ingevoerd hebt, krijg je een e-mail met een bevestigingslink. Daarmee kan je de inschrijving voltooien. Je oude gegevens worden automatisch aangepast via deze inschrijving.

Voor vragen kan je bij ons terecht via het contactformulier.

 

 

×

BE ALERT