Andere informatie en diensten van de overheid : www.belgium.be federal logo

In welke vorm zal ik informatie ontvangen?

Onder welke vorm zal ik informatie ontvangen?

Bij de inzet van BE-Alert kan de overheid kiezen uit verschillende kanalen: sms, gesproken oproep via telefoon of gsm, e-mail of sociale media.

Voorbeelden:

  • SMS en/of spraakoproep en/of berichten op sociale media , bij een dringende aanbeveling (schuilen, evacuatie, …)

"BE-Alert - gemeente X: Dit is een boodschap van jouw burgemeester. Naar aanleiding van een brand in de onderneming X, bevelen wij om ramen en deuren te sluiten tot nader order. Meer info op ..."

  • E-mail: preventieboodschap, versturen van een persbericht , situatie van lange duur (bv. elektriciteitsschaarste)

Preventieve boodschap. Wij werden op de hoogte gebracht van een verhoogd risico op elektriciteitsschaarste in de komende dagen. Onze gemeente zal tijdelijk afgeschakeld worden van het energienet. Deze afschakeling vindt plaats op dinsdag 12 X tussen 18u et 21u. Gelieve de nodige maatregelen te nemen voor jouw familie. Je kunt alle adviezen terugvinden op de website …

Gelieve zo veel mogelijk velden in te vullen bij je inschrijving. Zo blijf je op de hoogte, ongeacht welk kanaal de overheid inzet. 

Bij een sms, zal je op basis van je telefoonoperator een bericht krijgen van afzender: 

  • ALARM1789
  • 1789

1789 is een uniek nummer voor BE-Alert. Krijg je van dit nummer een SMS, dan mag je er zeker van zijn dat het van BE-Alert komt. 

Krijg je een SMS van het nummer 8686? Dat kan. Ook dit kan voor BE-Alert gebruikt worden. Dit nummer zal echter enkel berichten van openbaar belang versturen zoals bijvoorbeeld een wijziging van de vuilnisophaling. 8686 is een commercieel nummer. Het is dus zeker mogelijk dat andere bedrijven ook gebruik maken van dit nummer. 

Voor een spraakoproep zal je steeds gecontacteerd worden door het nummer: 

  • 04/77.77.77.55

Hide title

On
×

BE ALERT