Andere informatie en diensten van de overheid: www.belgium.be

In welke vorm zal ik informatie ontvangen?

Je kan informatie ontvangen via sms, gesproken oproep, e-mail, sociale media of via andere schermen zoals een digitaal informatiebord.

Je krijgt een sms of gesproken oproep bij een dringende aanbeveling zoals schuilen of evacueren. De overheid gebruikt dit kanaal voor dringende informatie omdat je deze berichten sneller zal horen of zien dan bijvoorbeeld een e-mail. 

Je krijgt een e-mail wanneer je informatie moet krijgen die niet zo dringend is zoals bijvoorbeeld een waarschuwing dat het de volgende dag gaat stormen. 

Tip: vul in je online profiel zoveel mogelijk informatie in. Zo blijf je altijd op de hoogte, welk kanaal de overheid ook kiest om je te waarschuwen. 

Afzender

1. SMS 

Een sms zal je ontvangen van het nummer 1789. Dit nummer is een uniek nummer voor BE-Alert. Je kan dit nummer opslaan in je telefoon, zo ben je 100% zeker dat de sms van BE-Alert is. 

Je kan ook een sms krijgen van het nummer 8686. Dit nummer zal enkel berichten van openbaar belang versturen zoals bijvoorbeeld een wijziging van de vuilnisophaling. 8686 is een commercieel nummer. Het is dus zeker mogelijk dat andere bedrijven ook gebruik maken van dit nummer.

Tip: in je online profiel kan je zelf kiezen of je berichten van openbaar belang wil ontvangen of niet.

2. Gesproken oproep

Voor een spraakoproep zal je telefoon krijgen van het nummer 0477/77.77.55.
Dit nummer is een uniek nummer voor BE-Alert. Je kan dit nummer opslaan in je telefoon, zo ben je 100% zeker dat de oproep van BE-Alert is.

3. E-mail 

Als de overheid voor het kanaal e-mail kiest, zal je een e-mail krijgen van het adres no-reply@be-alert.be

Tip: markeer dit mailadres als betrouwbaar in je mailbox. Zo ben je zeker dat de e-mails van BE-Alert niet in je spam-folder terecht komen.